British Airways följer inte Engelska Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer, process inledd vid Göteborgs TR

British Airways följer inte Engelska Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer, process inledd vid Göteborgs TR

 

En grupp på 42 flygpassagerare från Göteborgstrakten flög ut från New York JFK den 13 september 2013 med flight BA112. De var på hemväg till Göteborg Landvetter via London Heathrow. Flighten från New York blev försenad på grund av att British Airways flight crew fastnade i trafiken ut till flygplatsen. På grund av förseningen i New York missade passagerarna sin anslutning till Göteborg med flight BA 790. De anlände därför 10 timmar försenade till Landvetter.

Passagerarna ställde krav på kompensation för flygförsening mot British Airways som vägrat ersättning under förevändning av att extraordinära omständigheter förelåg.

The UK CAA Passenger Complaints (Engelska ARN) har vid prövning rekommenderat British Airways att betala ut kompensation. British Airways har dock vägrat. Enligt min mening så är en flight crews sena ankomst till flygplatsen inte en ursäkt för att inte utge ersättning för flygförsening enligt EU 261/2004.

Passagerargruppen har anlitat TRS Travelright som nu har givit mig uppdraget att kräva in ersättningen från British Airways. Jag ser fram emot en prövning av frågan i tingsrätten i Göteborg.

 

British Airways

Postad i Uncategorized