De tio mest orimliga anledningarna till flygförseningar

De tio mest orimliga anledningarna till flygförseningar

Alla har vi någon gång råkat ut för flygförseningar. Och alla hatar vi det. Nedan kan du läsa om några av de mest orimliga anledningarna till att flighter försenats

 

man in baloon chair

1. Bill Clintons frisyr stängde ned LAX

1993 ville USA:s dåvarande president Bill Clinton fixa till frisyren i sista sekunden. Så hans hårstylist fick trimma till håret ombord på presidentplanet Air Force One.

Planet stod på marken på LAX i Los Angeles, eftersom Clinton inte hunnit till stylistens salong i Beverly Hills.

Resultatet blev att fyra andra landningsbanor fick stängas i väntan på att klippningen skulle avslutas.

2. Föresenat på grund av jättestora ödlor

Puerto Rico har fått problem med en märklig sorts iguanaödlor som invandrat till ön. De mäter drygt två meter och belägrar allt från verandor till swimmingpooler.

Värst blir det när de stormar landningsbanorna på San Juans internationella flygplats. Försenat på grund av ödla.

 

3. En man i sin flygande trädgårdsstol

Året var 1982 och en amerikan vid namn Larry Walters kom på en briljant idé: sätt fast 45 stycken väderballonger på en trädgårdsstol för en avslappnad flygtur över bakgården.

Naturligtvis spårade det ur. Han arresterades efter att han flugit in över Los Angeles flygplats LAX. På drygt 5 000 meters höjd. En flight tvingades byta kurs.

Källan Huffington Post svär på att det här har inträffat. Det gör även Wikipedia, som lägger till att Larry Walters lyckades orsaka ett 20 minuter långt strömavbrott i ett kvarter i Long Beach då han landade och förstörde några kraftledningar.

Walters tog livet av sig 1993. Han lämnade inget självmordsbrev efter sig.

 

4. Myror sprutades in i flygplanet

Skröna eller sant? Vem vet? Men en erfaren flygvärdinna hävdar att det här har hänt:

Ett plan blev sittande vid gaten på Mexico Citys flygplats. Självklart slog kabinpersonalen på luftkonditioneringen. Enda problemet var att myror på något sätt tagit sig in i planets system, så hundratals insekter sprutades in i kabinen.

De blev sittande vid gaten lite längre än det var tänkt.

 

5. Piloterna var för gamla

Det var 2012 som ett polskt flygplan blev kvar på Heathrow i London fem timmar längre än tänkt. Orsak: piloterna var för gamla.

Vid en rutininspektion upptäckte inspektörer från den brittiska flygmyndigheten att båda piloterna var över 60 år gamla. Enligt regler som infördes 2006 måste minst en pilot vara under 60-strecket vid internationella flighter.

 

6. Kackerlackor i kabinen

Det var 2011 som en flight i Miami, USA, fick ovälkommet besök. Över 50 stycken kackerlackor hade byggt en koloni bakom en gardin som separerade förstaklassen från piloterna. Det tog två timmar att vräka dem.

 

7. Bisvärm, eldsvåda och en prärievarg

Flygplatsen Charlotte Douglas i North Carolina, USA, kommer inte att räkna 2013 som sitt mest ärorika år. Nu i somras orsakades förseningar av, i tur och ordning:

1. En bisvärm som omringade ett plan.

2. Det började brinna på en rullbandstrottoar.

3. En prärievarg vandrade in på flygplatsen.

Allt detta skedde på en och samma eftermiddag.

 

8. Kattunge i cockpiten

Den tioåriga katten Ripples skulle förra året flyga med sin ägare från Halifax till Toronto. Ripples ville dock inte sitta bredvid sin ägare i kabinen, utan smet iväg och gömde sig. Inne i cockpiten.

Eftersom Ripples inte ville komma ut frivilligt från bakom en elektronisk panel, tvingades de montera ner den och plocka ut den tjuriga katten

Försening: fyra timmar.

 

9. Bönebox troddes vara bomb

En Tefillin är en så kallade bönebox: små läderlådor som innehåller skriftrullar med utdrag ur Torah, judarnas heliga skrift.

I Philadelphia 2010 tillkallades bombexperter då en 17-årig passagerares bönebox misstogs för en bomb. Flygplan: försenat.

 

10. Upphetsade kungliga hästar

Sex stolta hästar tillhörande en saudiarabisk prins var inte särskilt flygsugna. De började leva rövare på lastområdet på en egyptisk flygplats. Planet fick vänta en extra timme på att en veterinär skulle söva ned de oroliga kusarna.

Källa Svd och Huffington Post

 

Om du skulle råka ut för en flygförsening kontakta TRS Travelright så hjälper de dig med din ersättning fort och enkelt.

 

 

Postad i Uncategorized