Din rätt till ersättning & kompensation vid flygförseningar och inställda flyg

EG 261 från 2004 är en EU lagstiftning som omfattar flygpassagerares rättigheter som alla EU’s medlemsstater måste följa.

Eftersom EG  261/2004 är en Europeisk lagstiftning, så gäller den endast inom EU. Du behöver dock inte vara EU medborgare för att kräva ersättning. EG 261/2004 gäller alla flyg inom EU. 261/2004 gäller även för samtliga flyg ut ur EU och för flyg in till EU på flygbolag registrerade inom EU (sk EU Carriers). Lagen gäller även Island, Norge och Schweiz

Om 261/2004 gäller har du rätt till ersättning för flygförsening med
250 euro för alla flygningar på högst 1 500 kilometer.
400 euro för alla flygningar inom EU längre än 1 500 kilometer och för alla övriga flygningar som är mellan 1 500 och 3 500 kilometer långa.
600 euro för alla övriga flygningar som omfattas av EU:s regler.

Konsumentverket har en bra hemsida ang flygförsening och inställda flyg.

Trots att reglerna är tydliga är det ofta väldigt krångligt att få ersättning från flygbolagen. De gör processen så krånglig att man ofta kroknar efter halva vägen.
Därför har TRS Travelright startat upp sin verksamhet där man hjälper passagerare med deras ersättning. Travelright tar hand om hela hanteringen åt dig så att du slipper.
De jobbar på no win no fee.Du lämnar enkelt över all info till Travelright via deras hemsida eller app och de tar sedan hand om hela hanteringen. Om de får ut ut några pengar tar de en del av pengarna som arvode, om de misslyckas tar de inget betalt. Det skall aldrig kunna kosta dig något som kund och du behöver max lägga ner 3 minuter på ditt krav. Resten sköter Travelright!

Så nästa gång du flyger från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Stockholm Skavsta, Malmö Sturup eller Kastrup i Köpenhamn och drabbas av en flygförsening är du välkommen till Travelright.

 

photo1

Postad i Uncategorized