Nya flygförseningar med Norwegian kan förväntas

Nya linjer pressar Norwegians långlinjeflotta

 

Flygnyheter,              Anders Carlsson,              den 6 maj 2014

I dagsläget flyger Norwegian 14 långlinjer från Skandinavien. Snart öppnar ytterligare två från Oslo och senare även trafik från London. Det pressar långlinjeflottan som idag består av fem Boeing 787.
I helgen startade Norwegian trafik på två nya intercont-linjer: Arlanda – Oakland och Bergen – New York. Det är till vissa delar ett helt nytt linjenät som byggs upp. Stockholm har tidigare aldrig haft en direkt flygförbindelse med den amerikanska västkusten och Bergen har fått vänta 25 år på trafik till New York sedan SAS slutade flyga den sträckan.
Med helgens trafikpremiärer är Norwegian uppe i 13 långlinjer och sammanlagt 53 avgångar i veckan från Skandinavien. Det är ett trafikprogram som pressar långlinjeflottan hårt, även utan de tekniska problem som plågat bolagets Dreamliners. Ytterligare ett dilemma är att en av maskinerna inte har tillstånd att flyga på USA och därför uteslutande används på linjerna till Bangkok.
Idag tisdag tas en femte Boeing 787-8 i trafik vilket lättar något på trycket.
– Ja, den är registrerad i Norwegian Long Haul och sätts in på destinationerna i USA och med fem maskiner igång räcker det för att klara dagens trafik. Men det är ingen hemlighet att vi är på jakt efter fler Dreamliners. Vi måste bli större på långlinjerna och ha en robust flotta för att klara det, säger Norwegians presschef Lasse Sandaker-Nielsen till Flygtorget.
I nuläget väntar Norwegian på ytterligare två nya Boeing 787-8 vilket gör att flottan består av sju maskiner när året är slut. Det ska räcka till för att klara den trafikökning som minst fyra nya linjer innebär: Oslo – Oakland startar den 28 maj och Oslo – Orlando dagen efter den 29 maj. I juli går sedan trafiken från London Gatwick igång med Los Angeles, Fort Lauderdale och New York.
Det sju maskinerna ska enligt Lasse Sandaker-Nielsen vara tillräckligt för att klara trafiken men försenade leveranser från Boeing och återkommande tekniska problem kräver tillgång på ersättningsflygplan.
– I nuläget flyger HiFly och Euro Atlantic för oss och de använder vi återkommande i perioder när våra maskiner drabbas av förseningar och teknik.
Men det är inte enbart vid akuta situationer som de inhyrda maskinerna används. Under maj, juni och juli är det framför allt passagerarna i Köpenhamn som ska flygas med omväxlande en Airbus A340-300 från HiFly eller en Boeing 777-200 från EuroAtlantic.  Även merparten av trafiken från Arlanda till JFK ska under maj, juni och juli flygas av HiFly och EuroAtlantic.
Norwegians långlinjeprogram från Skandinavien:
– New York
Stockholm – Bangkok
Stockholm – Los Angeles
Stockholm – Fort Lauderdale
Stockholm – Oakland
Oslo – New York
Oslo – Bangkok
Oslo – Los Angeles
Oslo – Fort Lauderdale
Oslo – Oakland  (startar 28 maj)
Oslo – Orlando  (startar 29 maj)
Bergen – New York
Köpenhamn – New York
Köpenhamn – Fort Lauderdale
Köpenhamn – Los Angeles

Dreamliner Arlanda (2)

Postad i Uncategorized