Norwegian nekar till anklagelserna

Norwegian nekar till Travelrights anklagelser

Travelreport.se 140721

20 juli berättade vi om Travelright och deras arbete med Norwegians passagarare som drabbats av förseningar. Enligt ett pressutskick från Travelright har Norwegian vägrat låta sig delges av stämningsansökan. Detta förnekar dock flygbolagets informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson bestämt när nyheten når henne.

Vi försöker inte undvika eller förhala något, säger hon. Enda anledningen till att vi inte har bekräftat att vi har tagit emot stämningen är för att vi inte har fått den till huvudkontoret.

Även påståendet om att Norwegian hittills ”bestridit samtliga krav på ersättning som riktats mot dem” menar Charlotte Holmbergh Jacobsson är inkorrekt:

Det stämmer inte, vi ger kompensation till passagerare när EU-regelverket säger att vi ska göra det och vi har betalat ut kompensation vid ett flertal tillfällen. Vi följer alltid EU:s regelverk för passagerarrättigheter vilket bland annat innebär att resenärerna får mat och dryck medan de väntar på att flyget ska gå, samt hotell när det behövs.

CVE

20140725-163150-59510719.jpg