Norwegians arbetsmetoder

I veckan som var så försökte Norwegian lära mig och alla andra advokater en läxa. Sätt dig inte upp mot Norwegian och företräd inga Norwegiankunder. Då riskerar du att bli skandaliserad.

I måndags den 22 september hölls den första muntliga förberedelsen i en lång rad av flygförseningsmål mot flygbolaget Norwegian där jag som ombud företräder konsumentföretaget TRS Travelrights kunder, arga och missnöjda Norwegian resenärer som drabbats av Norwegians förseningar och där Norwegian inte gör rätt för sig enligt EU Förordning 261/2004.

Fredag den 19 september lämnade advokaterna Stefan Wendén och Ebba Walberg for Norwegians räkning in en anmälan till Advokatsamfundet mot mig.
Om en advokat i Sverige har kritik mot en kollega så skickar man alltid ett brev till kollegan och ber honom eller henne att förklara sig innan man anmäler.
I detta fallet har Stefan Wendén och Ebba Walberg Snygg inte tillskrivit mig innan anmälan som skedde i fredags.

De var inte intresserade av vad jag hade att säga för det skulle kunna omintetgöra deras syften med samfundsanmälan.

Datumet den 19 september var vidare noga valt med tanke på förhandlingen i Attunda TR påföljande måndag.

På måndag den 22 september kring lunchtid har Stefan Wendén och Ebba Walberg Snygg och/eller Norwegian spritt anmälan med bilagor till samtliga nyhetsredaktioner i Norge och Sverige. Samtidigt har Norwegians presschefer i Norge och Sverige samordnat ringt runt till journalister och gjort nedsättande uttalanden om mig och denna anmälan.

Som ett resultat fick jag på måndag eftermiddag en mängd samtal från ett stort antal journalister i både Norge och Sverige ang denna anmälan, en anmälan som jag inte ens visste existerade.
Stefan Wendén och Ebba Walberg Snygg samt Norwegians plan var givetvis att jag inte skulle våga prata med media tills dess jag hade kontrollerat med Advokatsamfundet.

Resultatet skulle bli en mängd artiklar där det skulle stå att “Stephan Eriksson ej hade kunnat nås för en kommentar ” och skandalen hade varit ett faktum.

Istället ringde jag genast TT för en dementi. Jag pratade därefter med samtliga journalister och avslutade dagen med att bli intervjuad av norska TV2 som gick på nyheterna i Norge samma dag kl 18.30.
Tack vare lite tur och handlingskraft så föll Norwegians och deras hantlangares försök till skandalisering platt till marken.
Stefan Wendén och Ebba Walberg Snyggs medverkan i detta kommer att utredas av Advokatsamfundet. Jag tvivlar på att låna sig till skandaliseringsförsök av kollegor är i enlighet med god advokatsed.

Först vid 17 tiden på tisdag den 23 september fick jag av Advokatsamfundet en kopia av anmälan via email. Som väntat saknade den grund.

Norwegian gjorde två misstag den måndagen.
På förhandlingen dyker Norwegian inte upp utan deltar via telefon, vilket orsakade stor förvåning hos den ansamlade journalistkåren.
Det andra misstaget var att hoppa på mig.
Vet hut Norwegian och vet hut Björn Kjos!

Postad i Uncategorized