Om én uke starter saken mellom 1.200 svensker og Norwegian

Misfornøyde svenske kunder går rettens vei for å få erstatning fra Norwegian.

Den 15. februar i år ble en flyvning mellom Stockholm og Bangkok utsatt i 16 timer, og i etterkant har 100 av passasjerene rettet erstatningskrav mot Norwegian.

Disse klagene er nå samlet til ett søksmål, og søksmålet er den første av en lang rekke forsinkelsessaker som skal opp i den svenske tingretten.

Saken, som har blitt utsatt to ganger, skal behandles i Attunda Tingsrätt i Sverige 22. september, ifølge svenske STV.

I alt 12 forsinkede Norwegian-flyvninger er stevnet inn for retten. Totalt dreier det seg om rundt 1.200 passasjerer.

 

Norwegians nya 787 Dreamliner-fly

Stort totalbeløp

Dersom EUs bestemmelser om erstatning ved kanselleringer og forsinkelser over tre timer blir lagt til grunn, vil hver ha krav på opptil 600 euro i erstatning fra flyselskapet. Unntaket fra EU-reglene er dersom «ekstraordinære omstendigheter», som uvær eller katastrofer, forårsaker forsinkelsen.

Det er nettopp på langdistanseflyginger med Dreamlinere at Norwegian virkelig har slitt med å holde tidsskjemaene.

Dersom Norwegian skulle måtte betale erstatning til alle de 1.200 passasjerene som nå venter på å få sine saker behandlet i Attunda Tingsrätt, blir det 720.000 euro, eller nær seks millioner norske kroner.

Men TRS Travelrights, som organiserer de svenske søksmålene mot Norwegian, hevder å ha mottatt 5.000 henvendelser fra misfornøyde kunder. Advokat Stephan Eriksson, som representerer saksøkerne, har tidligere sagt til E24 at rundt 35.000 passasjerer er rammet av Norwegians forsinkelser.

Ifølge advokaten kan Norwegian bli tvunget til å betale erstatning til alle disse. I så  fall vil den totale summen bli 173 millioner kroner.

– Ikke fått en krone

Charlotte Holmquist og hennes familie er blant dem som ble forsinket 15. februar, og de er plukket ut til å representere saksøkerne i rettssaken.

– Vi har ikke fått en krone i erstatning fra Norwegian, ikke engang en unnskyldning, sier hun, ifølge SVT.

Da familien hennes kom frem til Bangkok skulle de egentlig bytte fly og reise videre, men forsinkelsen gjorde at de måtte overnatte på flyplassen. De fire håper nå å få en erstatning på sammenlagt 2.400 euro, eller nær 20.000 kroner.

Søksmålet er levert tingretten i Attunda fordi det er dette rettsdistriktet Arlanda flyplass sorterer under.

– Lever av misfornøyde kunder

TRS Travelrights er et selskap som hjelper passasjerer med å få erstatning i forbindelse med flykanselleringer og flyforsinkelser. Selskapet tar 30 prosent av kompensasjonen passasjerene mottar dersom de vinner frem med sin klage.

– Dette er et type selskap som lever av misfornøyde kunder. På Arlanda har de nærmest barrikadert seg, og oppsøker kunder aktivt, uttalte informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24 i august.

Han oppfordret da forsinkede kunder til å klage skriftlig til flyselskapet og sa videre at alle som har krav på det får kompensasjon i henhold til EU-regelverket.

Norwegian har tidligere avvist en rekke krav om kompensasjon, med henvisning til «ekstraordinære omstendigheter». Likevel har de innvilget noen klager.

Men ifølge informasjonssjefen har ikke Norwegian oversikt over hvor mange som har klaget som følge av problemene knyttet til selskapets langdistansesatsing, ei heller over hvor mange som har fått erstatning.

Les også: Norwegian trues med massesøksmål i Sverige

Les også: Norwegian på klagetoppen